Eerste Hulp (EHBO) voor Kinderdagverblijf 

Hieronder staat een overzicht van onze downloadbare documenten. Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Over de cursus

Kinderen zijn kinderen. Hun ongeremdheid, enthousiasme en nieuwsgierigheid is vaak heerlijk om te zien, maar kan ook wel eens ongelukjes veroorzaken. Het is een behoorlijke verantwoordelijkheid om op kinderen te passen. Zeker als u werkt bij een organisatie waar veel kinderen samenkomen, zoals een crèche of kinderdagverblijf. De ouders vertrouwen erop dat hun kind veilig is in uw omgeving. Dit mogen ze ook van u verwachten, maar wanneer is een kind veilig? Bedrijven, instellingen en organisaties moeten de beschikking hebben over een goed opgeleide medewerker, die in staat is om in het geval van ongevallen of calamiteiten eerste hulp te verlenen.

Elk jaar zijn er meer dan 60.000 kinderen betrokken bij een ongeval in en om het huis. Een kind dat uitglijdt op de trap, heet water over zich heen krijgt of zich verslikt. Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan eens mis gaat, dan wilt u adequaat Eerste Hulp kunnen bieden. Eerste Hulp aan kinderen is vaak moeilijker dan aan volwassenen. Er wordt meer gevergd van eigen inzicht en bekwaamheden. Ook de lessen reanimatie zijn bij kinderen en baby’s ingewikkelder.

Het is toch een fijn en veilig idee dat u weet hoe u moet reageren wanneer er iets met een kind gebeurt, niet dan?

 

Opleiding

De opleiding inclusief de module verbandleer wordt gegeven door Marc Hoeks Opleidingen in overeenstemming met de door Het Oranje Kruis uitgegeven richtlijnen. Tijdens deze opleiding worden alle vaardigheden aangeleerd welke u nodig heeft om een kind in levensbedreigende situaties te kunnen helpen en bij diverse alledaagse letsels.

Certificering

De opleiding EBHO voor kinderdagverblijf leidt op tot het landelijke erkende diploma van Het Oranje Kruis.

Inschrijven

Via het online rooster kunt u zich gemakkelijk inschrijven voor één van de cursussen van Marc Hoeks Opleidingen.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Marc Hoeks