EHBO Basis

Hieronder staat een overzicht van onze cursus EHBO Basis. Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Over de cursus

De opleiding Eerste Hulpverlener (EHBO Basis) leidt op tot:

  • Het landelijk erkende diploma Eerste Hulpverlener van Het Oranje Kruis;
  • Eenheidsdiploma EHBO van Het Oranje Kruis;
  • Inclusief de module verbandleer.

 

Marc Hoeks Opleidingen geeft de opleiding in overeenstemming met de richtlijnen van Het Oranje Kruis. Tijdens de opleiding leert u alle vaardigheden aan die nodig zijn om slachtoffers in levensbedreigende situaties en bij alledaagse letsels te helpen.

 

 

Inhoud cursus 

De complete Opleiding Eerste Hulpverlener bestaat uit 2 modules. Het is bij deze cursus mogelijk om de modules los van elkaar te volgen.

1) Niet-spoedeisende eerste hulp

Men leert de theoretische en praktische vaardigheden behorende bij de niet-spoedeisende hulp. Denk hierbij aan: de verbandtechnieken, wat te doen bij kneuzingen, verstuikingen en uitwendige wonden.

2) Spoedeisende eerste hulp

Men leert de theoretische en praktische vaardigheden behorende bij de spoedeisende eerste hulp, waaronder reanimatie en AED gebruik.

Opleidingsduur en -niveau

De opleiding bestaat uit 3 lesdagen, inclusief examen. Het is mogelijk om de opleiding in 3 dagen of in 6 dagdelen te volgen.

De lestijden zijn van 09.00 uur tot 16.00 uur of van 18.30 tot 22.30 uur.

Certificering

Als u het theorie-examen en de praktijk succesvol heeft afgerond, ontvangt u uw EHBO diploma.

Herhaling EHBO (Oranje Kruis) 

In een tweejaarlijks programma herhaalt men alle kennis en vaardigheden. Dit noemen we competentiegericht herhalen. Nadat de tweejaarlijkse cyclus met goed gevolg is afgerond, ontvangen de kandidaten het herhalingsdiploma EHBO. Kortom, om het diploma geldig te houden dient u jaarlijks 8 uur les te volgen. Daarnaast geldt voor BHV’ers vrijstelling voor een aantal onderdelen. Hierdoor bedraagt de lestijd slechts 4 uur per jaar.

Tijdens de lessen maken we gebruik van LOTUS-slachtoffers.

Heeft u vragen of opmerkingen?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Marc Hoeks